Geschiedenis

Assurantiekantoor R.J. Kramer is rond 1920 ontstaan. Marinus Kramer was chocolademaker bij de firma Droste in Haarlem. Deze Marinus, grootvader van Rob Kramer, mocht van zijn werkgever in zijn vrije tijd “ziekenfondspremies” incasseren bij de mensen thuis. Doordat hij de premies bij de mensen thuis kwam ophalen werd hij ook regelmatig om advies gevraagd; het begin van het adviseren en bemiddelen in verzekeringen voor Assurantiekantoor Kramer.

Na het overlijden van Marinus in 1950 werden de werkzaamheden gedeeltelijk voorgezet door zijn zoon Jan Kramer. Ook hij deed de advieswerkzaamheden naast zijn baan als administrateur bij een architectenbureau in Haarlem. Jan is in 1984 overleden, zijn zoon en naamgever aan het huidige kantoor nam het over ; Rob (R.J.) Kramer.

Rob was de eerste die zich fulltime op de werkzaamheden in de assurantiën stortte. Samen met zijn vrouw Maja betrokken ze in 1985 het pand aan het Lorentzplein. Beneden werd een kantoor ingericht en op de bovenverdiepingen was de woning van de familie Kramer. Dit gebouw is ook nu terug te vinden in het logo van Assurantiekantoor R.J. Kramer.
Het kantoor groeide gestaag, Rob kon verschillende kantoren overnemen. In de loop der jaren breide het kantoor zich steeds verder uit, het gezin verhuisde om plaats te maken voor medewerkers van Assurantiekantoor R.J. Kramer.

In 2009 zijn de huidige leidinggevenden, Gerben Slingerland en Eliana van der Jagt-Kalverda als partners toegetreden. Beide al jaren als medewerkers actief op het kantoor. Rob Kramer is eind 2013 met pensioen gegaan.

Sinds 2019 is de naar gewijzigd in Kramer Advies. Het logo is aangepast, maar nog steeds een huisje, het fundament staat voor verzekeringen, het dak voor hypotheken en de cirkel in het midden voor persoonlijk en dichtbij en de bankzaken.

In 2021 is Kramer Advies verkocht aan Heinenoord. Gerben Slingerland is in dienst gegaan bij Heinenoord en het kantoor blijft gevestigd aan het Lorenzplein in Haarlem. Eliana van der Jagt-Kalverda is haar eigen weg gegaan, en is een nieuw kantoor gestart in Heemskerk.

Copyright © 2021 Kramer Advies. Alle rechten voorbehouden | Disclaimer | Privacy statement